PETI KANTUN

ĐIR KROZ ZADARSKU GLAZBENU SCENU

Full width home advertisement

Rekli&kazali

Rekli&kazali

Izdvojeno

Post Page Advertisement [Top]


Nastupili su: “Novo vrijeme“, „Bumerang“, „Galeb", „Novi kondori", „Kavaliri", „Leut", „Ditiramb", „Biseri" i „ZD-express" te pjevači Mladen Grdović, Davor Perić, Blanka Ivoš…

U organizaciji Udruženja muzičara u Zadru a pod pokroviteljstvom RTV-centra Zadar održan je nedavno u Zadru zanimljiv koncert na kojem su se našli svi oni koji trenutno djeluju na glazbenom polju u ovom gradu.

Odmah valja reći da su nastupali i neki koji se prvi put pojavljuju u javnosti. U Zadru djeluje sa više ili manje uspjeha petnaestak vokalno-instrumentalnih grupa. Na tom zajedničkom koncertu nastupili su: “Novo vrijeme”, “Bumerang”, “Galeb”, “Novi kondori”, “Kavaliri”, “Leut”, “Ditiramb”, “Biseri” i “Zd-express”. Od interpretatora zabavne I rock glazbe te večeri pred publikom pojavili su se: Mladen Grdović, Davor Perić, Blanka Ivoš i Željko Kožul.

I što zapravo reći o ovakvom jednom koncertu I glazbenom trenutku nazovimo “zadarske” glazbe? Za pohvalu je i ideja o organiziranju takvog, recimo, presjeka glazbenih mogućnosti, bilo da se radi o starim ili novim, još neafirmiranim grupama ili interpretatorima.

Gledateljstvo je sve izvođače uglavnom prihvatilo, a što nije bilo više publike u dvorani, krivicu snosi cijena ulaznice jer nije bila na razini džepa prisutnih.

Zaradu od ovog zajedničkog konverta zadarski glazbenici upotrijebit će za organiziranje svoje, naknadne novogodišnje noći.

I na kraju, poželjno bi bilo da ovakvo jedno okupljanje zadarskih glazbenika I svih onih koji na tom polju djeluju u zadru postane tradicionalno, što je u načelu I dogovoreno.

G. Kurtović



Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

Slušaonica: Ditiramb

Slušaonica: Puls

Bottom Ad [Post Page]